Gavner din produktionslinje bundlinjen?

Forebyggende vedligeholdelse er meget sjovere end at være bagud. For at være bagud betyder som regel større omkostninger

Jonas Pedersen

Operatør, grøntsagsleverandør Axel Månsson

Vi er helt enige med Jonas. Det er sjovere og ikke så dyrt at fange fejlene tidligt. Ofte udvikler fejlene sig langsomt, og når man først bliver opmærksom på dem, er maskinen brudt sammen – og det bliver dyrt.

Hos dyneproducenten Dykon og Axel Månsson bruger de Trendlog.io-systemet til at følge deres produktion med realtidsdata. Det betyder, at de hele tiden kan følge produktionen, hvor mange stykker der produceres, om en produktionslinje er langsom i forhold til en anden (hvilket kan indikere, at der er en fejl på vej) og meget mere. Vores kunder bestemmer selv, hvad de vil holde øje med, og så kan de følge det i realtidsdata på deres telefon eller computer. De behøver ikke at være i virksomheden eller tæt på maskinen, dataene er tilgængelige overalt.

 

Data til maskinanalyse og forebyggende vedligeholdelse

Mange omkostninger kan reduceres, når man konstant holder øje med sine maskiner og produktionslinjer.

Hos Månsson bruger de data til at følge deres produktion, og til det formål leverer vi realtidsinformation, som giver dem et konstant opdateret billede af produktionen. Ved at holde øje med op- og nedetid kan de fange fejlene tidligt i stedet for senere, når skaden allerede er sket. De kan sikre, at deres produktion producerer så meget som muligt, og de kan træffe beslutninger om forbedringer og/eller vedligeholdelse baseret på et datadrevet grundlag.

Jonas forklarer:

– Vi bruger Trendlog til maskinanalysedelen og til at se, hvad maskinen virkelig producerer. Den svarer på op- og nedetid, og hvornår i løbet af dagen der er start og stop. Og det faktum, at det er LIVE, er utroligt vigtigt for en leder at se; “hvad sker der lige nu?” og derefter få en enkel årsag til, hvad der sker med maskinen lige nu – kører den, eller er den stoppet? Og i så fald, hvor længe har det været stoppet, og hvordan har effektiviteten været i løbet af dagen generelt?

Slut med overraskelser og uforudsete omkostninger

Hos Dykon bruger de også Trendlog.io til at holde styr på produktionen. Den indsigt, de får i deres drift, sikrer, at de kan holde sig opdaterede og være på forkant med udviklingen og sørge for, at de producerer nok.

Vi spurgte Flemming Sørensen, Factory Manager hos Dykon, om de kunne se målbare resultater efter at have automatiseret deres tal, og han svarede:

– Ja, det er vi. For nu kan vi bruge tallene til at korrigere for eksempel BOM-tiden (bill of materials), hvilket betyder, at underdækningen bliver nul, i stedet for at bremse os, så vi kommer bagud med produktionen af ordrer. Den er sin vægt værd i guld. Og i stedet for at lave månedlige opgørelser og så finde ud af, at “ups, produktionsomkostningerne ser ikke for gode ud”, kan vi reagere meget tidligere og korrigere tiderne for at undgå overraskelser.

At være bagud betyder normalt større omkostninger

Axel Månsson bruger primært Trendlog.io til at søge efter fejl og reducere de dermed forbundne omkostninger, og Dykon bruger primært Trendlog.io til at holde styr på deres produktion, så de hele tiden kan følge med i deres ordreliste.

Hvis du begynder at bruge Trendlog.io’s systemer, er du også færdig med overraskelser og uforudsete omkostninger som disse. Du kan nemt holde øje med alle dine maskiner og produktioner. Du kan reducere fejl, minimere produktionsomkostninger, øge produktiviteten og meget mere.

Vi tilpasser altid vores løsninger til vores kunder. Hvis du synes, det lyder interessant, så kontakt os – vi kan fortælle dig mere om, hvordan vi kan hjælpe med at opfylde dine behov.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!