Trendlogs top 3 for 2022

dec 21, 2021

Virksomheder i alle størrelser har åbnet op for at arbejde mod fleksibilitet, bæredygtighed og rentabilitet med data som udgangspunkt. Men hvad byder fremtiden på for de digitaliserende virksomheder? Læs videre om vores tre største datatrends i 2022.

Siden vi lancerede Trendlog-bloggen, har vi oplevet stor interesse for de fordele, som effektiv brug af data giver virksomhederne. Derfor præsenterede vi i vores sidste blogindlæg et par konkrete anbefalinger til, hvordan din virksomhed kan komme i gang med at bruge data effektivt i dag.

Hen mod slutningen af året vil vi se ind i fremtiden og forudse, hvordan tech-trends vil påvirke virksomhederne i det nye år. Læs vores top tre-liste for 2022 og få et teknologisk forspring.

1) Visio-systemer

Kamerastyrede overvågningssystemer med indbygget kunstig intelligens står over for sit gennembrud. Disse systemer kan hjælpe med at genkende de situationer i anlægget, der fører til nedbrud, farlige situationer eller arbejdsulykker. Dermed kan systemerne også lære at genkende mønstre i produktionshastigheden og kan advare dig, før der opstår ubelejlige situationer. Potentialet i denne teknologi er enormt, da den kan skabe sikrere og mere stabile produktionsmiljøer. Trendlog kan også spille en vigtig rolle i denne sammenhæng, når det gælder overvågning og rapportering af data til visio-systemer, der gør dem langt mere præcise og effektive.

2) Udsøgt design bliver standard

Det er lidt mærkeligt, at det ikke er sket tidligere, men det tydelige fokus på brugervenligt og lækkert design, som vi kender det fra smartphones og anden elektronik, forventes at komme på dagsordenen hos produktionsvirksomhederne i 2022. Det skal være nemt og enkelt at arbejde med data, og enhederne skal føles godt og se lækre ud. Denne tendens vil simpelthen påvirke lysten til at arbejde aktivt med data, da det vil virke nemt og intuitivt. Et konkret eksempel kunne være den øgede udbredelse af stemmestyrede løsninger, som vi kender fra Siri. Teknologierne sparer mere tid i forhold til manuel kontrol og rapportering. Hos Trendlog forventer vi meget mere af dette i 2022. Det vil også gøre en positiv forskel for kundebesøgene, hvis maskinerne og enhederne er af udsøgt design. Alt i alt forudser vi et gennembrud for forbindelsen mellem intelligent dataanalyse og udsøgt design.

3) Flow og prædiktiv vedligeholdelse

En tredje tendens, som vi allerede har set konturerne af i 2021, og som vil sætte dagsordenen i 2022, er den såkaldte predictive maintenance. I stedet for at vedligeholde, reparere og opgradere efter faste eller planlagte intervaller, forventer vi, at mange virksomheder vil begynde at arbejde mere dynamisk med deres maskiner. At arbejde aktivt med maskindata gør det muligt at sikre den nødvendige kapacitet, når der er brug for den, og undgå dyre nedbrud. Desuden vil der være mindre brandslukning og mere plads til planlægning og udvikling. Det vil sikre et mindre stressende og mere produktivt arbejdsmiljø for medarbejderne, hvilket er grunden til, at vi hos Trendlog ønsker at dele vores viden og erfaringer om forudsigelig vedligeholdelse.

Hvad er DINE forventninger?

Vi håber, at du kan se potentialet i nogle af disse trends. Det er altid en udfordring at spå om fremtiden, og samtidig vil vi næste år kunne se, om vi har ramt plet. Når vi ser på de makrotendenser, vi ser ske nu, forventer vi, at de ovennævnte tendenser vil vise vejen for 2022.

Dagens spørgsmål:

Hvilke tendenser tror du vil påvirke 2023?

Vi inviterer dig til at fortælle os om det – direkte eller i kommentarfeltet på vores sociale medier – og følg med på bloggen, hvor vi vender tilbage med nye emner og formater!

Lars Märcher sandig

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!