Midsona optimerede deres produktion med 20%

jun 6, 2020

Er det muligt at forbedre effektiviteten blot ved at måle data? Ja, lyder det korte svar fra Midsona. Faktisk registrerede de en forbedring i OEE (udstyrseffektivitet) på 10% blot ved at installere en Trendlog Collect.

Midsona Danmark A/S, den danske leverandør af mærker som Urtekram, har arbejdet på flere tiltag for at forbedre deres produktion i løbet af de sidste par år. Men de har samtidig haft brug for en måde at spore resultaterne af disse handlinger på.

Wi har arbejdet med kontinuerlige forbedringsprocesser i mange år i vores forsyningskæde. Vi har også haft en vis succes med disse projekter, men desværre ser vi ofte, at effekten forsvinder med tiden. Derfor havde vi brug for et system, der kunne hjælpe os med at fastholde resultaterne af vores forbedringsprojekter, siger COO hos Midsona Danmark A/S, Morten Jensen.

Derudover havde Midsona brug for at sikre, at alle data blev målt på samme grundlag på tværs af deres fabrikker i andre lande til benchmarkingformål.

Med ca. 250 ansatte i Danmark følte Midsona, at de var store nok til at begynde at se på deres effektivitet, og derfor havde de brug for data til at begynde at måle og optimere. Men de fandt ud af, at de fleste systemer var meget komplekse.

– Vi begyndte at lede efter OEE-overvågningsløsninger og fandt mange. Men de fleste af dem var alt for komplekse og meget dyre. 90-100.000 euro bare for at komme i gang var alt for dyrt for os, men heldigvis opdagede vi Trendlog.io, og det var langt mere overskueligt, både med hensyn til pris og kompleksitet, siger Morten Jensen.

Hvis vi kunne nøjes med en forbedring på 10 %, ville vi være mere end tilfredse. Men dette er dog betydeligt mere. De første 10 % får du bare ved at overvåge.

Morten Jensen

COO, Midsona

Forbedringer fra dag 1

Midsona fik Trendlog Collect installeret på 3 produktionslinjer og kunne se forbedringer i OEE lige fra starten.

– Hvis vi kunne nøjes med en forbedring på 10 %, ville vi være mere end tilfredse. Men dette er dog betydeligt mere. De første 10% får du bare ved at overvåge og gøre det tilgængeligt for medarbejderne i deres daglige arbejdsrutine. Resten af potentialet får du ved at handle på de fejl og fund, som dataene viser dig, siger COO hos Midsona, Morten Jensen.

Midsona bruger nu deres indsamlede data til at arbejde hen imod en endnu mere stabil produktion. For eksempel registrerer Trendlog Collect, når en af produktionslinjerne er inaktiv, så Midsona kan afgøre, om deres nedetid skyldes interne eller eksterne faktorer, såsom levering af råmaterialer.

Efter en målrettet indsats kan vi se, at vores OEE er forbedret til en stigning på 20 %, og vi har vist, at der er endnu flere forbedringer på vej.

Morten Jensen

COO, Midsona

– Registreringen af fejl er min yndlingsfunktion. Vi får liveopdateringer fra produktionsgulvet på tværs af fabrikken, med hensyn til hvilke maskiner der kører, og hvilke der ikke gør. Det er nøglen til, at vi kan bevæge os fremad og forbedre os, siger Morten Jensen.

At blive gjort opmærksom på produktionsstop og arbejde på at reducere dem er meget vigtigt for os, for det stabiliserer ikke kun vores produktion, det gavner også vores økonomiske bundlinje.

– Efter en målrettet indsats kan vi se, at vores OEE er steget med 20 %, og vi har vist, at der er endnu flere forbedringer i vente, siger Morten Jensen.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!