3 tips til digitalisering af produktionsdata

nov 21, 2023

I dette blogindlæg giver vi dig 3 tips, du bør kende, hvis du vil have det fulde overblik. af maskinerne i produktionen og øge din bundlinje.

Gør dine data synlige

For at skabe et omfattende overblik og sikre datatilpasning er det en fordel at gøre dem synlige først. En måde at gøre det på er at oprette et dashboard.

Fordelen ved et veldesignet dashboard er, at du hurtigt og nemt kan få overblik. et overblik over den aktuelle status og automatiske opdateringer om produktionen.

Derudover kan du sikre dine data ved at sørge for, at alle data gemmes, og at du altid har mulighed for at se historikken for alle dine produktionslinjer. Det giver dig mulighed for at lave mere præcise prognoser, som du kan bruge til at træffe vigtige beslutninger.

Manufacturing
Blogartikler om fremstillingsindustrien

Strømlin dine data

Et fælles datagrundlag bliver en virksomheds største styrke, når produktionen skal effektiviseres, fordi alle har adgang til de samme data og bruger dem aktivt – fra dem på værkstedsgulvet til ledelsen.

Det giver et fælles sprog at arbejde ud fra, hvilket naturligvis fører til mere effektive arbejdsgange.

Det betyder også, at du bedre kan identificere eventuelle behov for at planlægge en ændring i retning eller justere din strategi for at sikre, at dine overordnede mål bliver nået.

Øge medarbejdernes motivation

Brugen af data til at optimere både produktion og arbejdsgange har en meget høj værdi. Ikke kun med ledelsen, men også med medarbejderne.

Ved at sikre automatisk dataopsamling fra maskinerne, og at alle har adgang til dataene i et dashboard, har medarbejderne et værktøj til at dokumentere, hvad der er sket. Det kan f.eks. være at få indsigt i årsagen til en fejl, så stopårsager kan registreres.

Det giver ledelsen dokumentation for produktionens udfordringer og kan give et bedre grundlag for at finde de rigtige løsninger.

En forskel for operatører og produktionsledere

I produktionen kan der være mange roller, som har indflydelse på den daglige udvikling af produktionen. Her er et overblik over den forskel, vores 3 tips kan gøre for en operatør og produktionschef.

At gøre dine data synlige er af stor betydning for produktionslederen fremover, så du kan træffe informerede beslutninger på det rigtige grundlag. Det er især nyttigt, når du skal udvikle en strategi for din virksomhed. For en operatør kan et dashboard vise forskellige data, som kan give ro i sindet i dagligdagen ved at sikre, at alt kører, som det skal.

Ved at skabe et fælles grundlag for beslutningstagning på tværs af organisationen ved at strømline data i produktionen, vil det ikke kun styrke båndet mellem kolleger, men også hjælpe med at lette videndeling mellem roller. Det sikrer, at din produktion optimeres baseret på rationelle beslutninger, og giver dig mulighed for at være proaktiv i stedet for reaktiv.

Med et strømlinet datagrundlag er der også et fælles sprog i produktionen. På den måde undgår du misforståelser, der ofte resulterer i fejlkommunikation og fejl. Så digitalisering af produktionen hjælper ikke kun med at øge effektiviteten, men også med at træffe de rigtige beslutninger, der bidrager til trivsel.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!