El, vand og CO2 er blot nogle af de energidata, som du kan have gavn af at overvåge, fordi det kan give dig et præcist overblik over dit forbrug, men det kan også hjælpe med at opdage skjulte fejl.

En af de virksomheder, der måler deres energi med Trendlog Collect, er DYKON A/S, som er den førende producent af dyner og puder i Nordeuropa. Da DYKON begyndte at måle energi som en del af deres grønne omstilling, stod det klart, at der var plads til forbedringer.

– Vi indsamler data fra el, vand og gas. Dataene viste os, at vi havde et unaturligt stort tomgangsforbrug i en weekend, hvor ingen var her. Så fandt vi ud af, at det ville være smart at sætte en ventil på kompressoren for at undgå, at den afgav unødvendig energi i weekenden. Det hjalp meget på elforbruget, siger Flemming Sørensen, fabrikschef hos DYKON.

Måling af energidata hjælper dog ikke kun deres grønne omstilling. Det kan også hjælpe med at opdage skjulte fejl, som du ellers ikke ville opdage.

– En mandag morgen så vi, at der havde været et enormt vandforbrug i løbet af weekenden. Det viste sig, at et vandrør var sprunget på grund af frost, og fordi vi automatisk fik data fra det, kunne vi opdage det med det samme, siger fabrikschef hos DYKON, Flemming Sørensen.

Registrering af maskinens nedetid

Udnyt dine data

Når du udnytter den værdi, som data giver, kan du opnå store økonomiske fordele, men den viden, du får, kan også hjælpe dig med grøn omstilling, øget produktion, højere sikkerhed og effektivisering af forskellige arbejdsopgaver.

For DYKON har udnyttelsen af energidata betydet besparelser på elforbruget og endda hjulpet dem med at undgå større vandskader. Den værdi, som data har skabt hos DYKON, er uundværlig. Da de foretager grønne omstillinger flere steder i virksomheden, sparer de også masser af penge på driftsomkostningerne.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!