Produktionens 6 største udfordringer og hvordan digitalisering kan være en løsning

feb 28, 2023

Der er mange udfordringer for produktionsvirksomheder i dag. Her er 6 af de største, og hvordan digitalisering kan bruges som en løsning.

1. Høje omkostninger

Der er ofte et stort pres for at begrænse omkostningerne for at øge rentabiliteten i produktionen. Det er en udfordring mange steder, da de skal balancere mellem at holde omkostningerne nede og samtidig investere i teknologi og udstyr for at øge effektiviteten og kvaliteten i produktionen.

2. Konkurrenceevne

Som produktionsvirksomhed møder du ofte stærk konkurrence fra virksomheder i både ind- og udland. Manglende udvikling i produktionen kan gøre det svært at fastholde en god markedsposition og forblive konkurrencedygtig.

Manufacturing
Manufacturing challenges and digitalisation as a solution

3. Efterspørgsel

Det kan ofte være svært at forudsige efterspørgslen på egne produkter og dermed at planlægge sin produktion, og det kan føre til både over- og underskud på bundlinjen. Det kan være en særlig udfordring, da produktionsvirksomheder ofte er nødt til at investere i store mængder råmaterialer og udstyr før produktionen.

4. Rekruttering og fastholdelse af personale

Medarbejderen er en af de vigtigste faktorer, når det gælder om at holde en produktion effektiv. Men det kan være svært for virksomheder at rekruttere og fastholde kvalificeret personale, da der ofte er pres på for at holde lønningerne nede.

5. Bæredygtighed

Der er et stigende fokus på bæredygtighed, og produktionsvirksomheder er derfor under pres for at reducere deres påvirkning af miljøet. Det kan være en udfordring, da det kan kræve investeringer i ny teknologi og ændringer i produktionsprocesserne.

6. Adaptiv produktion

I produktionsvirksomheder står man ofte over for ændringer i kundernes behov og dermed produkterne, som produktionsmaskiner og medarbejdere skal være klar til at tilpasse sig. Med ikke-digitale løsninger kan manuel omstilling ofte forsinke processen i produktionen, og det fører ofte til røde tal på bundlinjen.

Blogartikler om fremstillingsindustrien

Digitalisering som en løsning

Hvis du kan genkende nogle af ovenstående 6 udfordringer i produktionen, får du her en forklaring på, hvordan digitalisering kan bruges som en løsning.

En af de mest lovende løsninger for produktionsvirksomheder er omstillingen til digital teknologi. Ved at udnytte teknologiens muligheder kan produktionsvirksomheder forbedre deres processer, reducere omkostningerne og øge effektiviteten. Digitalisering kan hjælpe produktionsvirksomheder med at forbedre deres nøjagtighed i produktionsplanlægning, prognoser og sporing af produktionen i realtid. Det kan føre til en reduktion af spild og nedetid og en stigning i produktionshastighed og kvalitet.

Derudover kan digitalisering hjælpe med kommunikation og samarbejde på tværs af produktionen, hvilket gør det lettere for forhandlere og kunder samt forbedrer sporbarhed og synlighed i produktionen.

Digitaliseringen af produktionen vil også gøre en forskel for konkurrenceevnen ved at være et værktøj til nye forretningsmodeller, såsom tilpasning af processer, hvilket aldrig var muligt i en traditionel produktion.

Hvis du er i fremstillingsindustrien og gerne vil være mere konkurrencedygtig, er det værd at overveje digitalisering i produktionen.

Trendlog.io er medlem af Food & Bio Cluster, som skriver interessante blogindlæg om bl.a. digitalisering som løsning på produktionens største udfordringer. Læs mere her.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!