Historien om: Den fjerde industrielle revolution

apr 18, 2020

Digitalisering er et vigtigt begreb. Det dækker de egenskaber, der måske kan hjælpe din virksomhed med at forbedre effektiviteten og automatiseringen.

Året er 2020, og vi befinder os midt i den fjerde industrielle revolution. Det er historien om den fjerde industrielle revolution, og det betyder, at det er tid til at følge udviklingen nøje. Branchen har altid været i udvikling – og det vil den altid være. Men udviklingen er accelereret og ligner nu mere en slutspurt, selv om den vil fortsætte til den femte revolution, når den næste store udvikling kommer.

Data, digitale teknologier og automatiserede maskiner udvikles hurtigere end nogensinde før. Derfor er det vigtigt at kigge indad og huske at tjekke, om du holder din virksomhed opdateret.

Trendlog.io kiggede også indad. De spurgte sig selv: Hvordan hjælper vi produktionsvirksomheder med at optimere deres produktionslinje ved at konvertere deres analoge processer til digitale data, der kan analyseres og give indsigt? – og i sidste ende forbedre effektiviteten af deres produktionslinjer.

De så et behov, som mange virksomheder har – uden selv at være klar over det. Det behov, som Trendlog.io så, eksisterede allerede i den tredje industrielle periode, og nu var tiden kommet til at udnytte det fulde potentiale i dataene.

Digitaliseringen er på vej

Den fjerde industrielle revolution kan også defineres som den digitale revolution. Under den tredje revolution blomstrede de digitale teknologier op. De overtog de teknologier, der indtil da havde været mekaniske. Nu har branchen taget endnu et skridt i den digitale retning. De digitale teknologier er nu forbundet med et netværk, de fysiske maskiner og det udstyr, som industrien og producenterne bruger i deres arbejde og i deres produktionslinjer. Denne forbindelse er yderst interessant, da det er herigennem, at data kan indsamles.

 

Indsigt skaber overblik

Industrielle maskiner og produktionslinjer har altid genereret data. Men vi har ikke altid haft midlerne til at indsamle dem. Manglende tilgængelighed og høje priser er nogle af grundene til, at disse løsninger tidligere primært var for større virksomheder.

Trendlog.io ændrede dette med deres teknologi.

Dataindsamling kan give virksomheder indsigt i produktionslinjerne. Denne indsigt giver overblik – i den forstand, at dataene kan vise, i hvor høj grad kapaciteten virkelig udnyttes, hvor de fleste fejl på produktionslinjerne sker og meget mere.

Produktionslinje

En anden vigtig faktor i denne dataindsamlingsproces er, at du skal kunne få adgang til de data, der er relevante for virksomheden. Det er også muligt. Den gyldne forbindelse mellem fysiske maskiner og digitale teknologier betyder, at du kan indsamle præcis de data, du ønsker.

 

Overblik resulterer i forbedret effektivitet

Manu virksomheder bruger disse data til at skabe et bedre perspektiv på for eksempel fejlsøgninger på produktionslinjerne eller målinger af produktionstid. Alt genererer data, og alt kan indsamles. Det er kun sindet, der sætter grænser for, hvilke data der kan indsamles. Når der skal træffes større beslutninger i fremtiden, kan beslutningsgrundlaget nu bestå af valide data i stedet for formidlet viden.

Hvilke data har du brug for til at forbedre effektiviteten?

Find masser af inspiration her på siden, og lad os hjælpe dig med at finde ud af, hvilke data der er vigtige for DIG.