Digitalisering i produktionen

nov 21, 2023

I nutidens konkurrenceprægede forretningsmiljø er digitalisering afgørende for at bevare konkurrenceevnen og forbedre produktiviteten.

Hvad er den fremtidige vej til at forbedre produktionen?

Når det gælder fremstillingsprocesser, kan digitalisering være nøglen til at optimere din virksomheds resultater og åbne en verden af muligheder for vækst.

Måske er du bekymret for, at digitaliseringen vil føre til overflødigheder og eliminere menneskelig indflydelse i produktionen. Men hos Trendlog.io vil vi gerne dele en vigtig indsigt med dig. Digitalisering handler ikke kun om at automatisere processer; det handler om at forbedre og udvikle dem.

I dette blogindlæg har vi samlet et par gode råd til, hvordan man forbereder virksomheden og medarbejderne på de nye digitale tider.

Manufacturing

Det er ikke meningen, at virksomheden skal fyre eller spare på medarbejderne, fordi de ønsker at arbejde for effektivitet. I stedet bør det handle om, at virksomhederne kan bygge op med den arbejdsstyrke, de har til rådighed. Ved at øge din evne til at tage imod flere ordrer, spare på lønomkostningerne pr. produceret vare og endda skabe flere jobs over tid.

Sebastian Märcher Sandig

ADMINISTRERENDE DIREKTØR, Trendlog.io ApS

Manufacturing challenges and digitalisation as a solution

Første stop: De ansatte

Hvis dine medarbejdere ikke er med på forandringsrejsen, vil du sidde fast ved udgangspunktet. Medarbejderne udfører arbejdet, og hvis det ikke var for dem, ville virksomheden ikke producere noget.

Når der kommer dataindsamlingssystemer og tilhørende digitale værktøjer, betyder det nye ændringer og rutiner i hverdagen. Der er mange ideer om, hvor lang tid det tager at tilpasse sig og ændre de gamle rutiner.

En ting er sikkert. Det tager længere tid, end man tror, hvis processen ikke præsenteres korrekt. Sørg derfor for at tage dig tid til at besvare alle medarbejdernes spørgsmål og involvere dem fra dag ét. På den måde sparer du også tid i implementeringsprocessen.

Tag et skridt tilbage, før du tager to fremad

Processen med at implementere digitaliseringsværktøjer kan sammenlignes med første gang, du satte dig bag rattet. Du startede med teorien, hvor du blev præsenteret for trafikreglerne. Når du var fortrolig med trafikreglerne, fik du lov til at sidde bag rattet – i kravlegården! Her skulle man øve sig, og først når man vidste, hvad man lavede, fik man lov til at køre på vejene.

Medarbejderne er nødt til at gå tilbage og starte med teorien. De skal undervises i det nye system. De skal informeres om, hvordan de skal arbejde med det, og hvilke konsekvenser implementeringen kan få for deres rutiner og daglige arbejdsopgaver.

Blogartikler om fremstillingsindustrien
Udvikler du dig – eller forandrer du dig?

“Vi digitaliserer følgende processer, hvilket vil føre til en række ændringer”

Versus

“Organisationen udvikler sig – og vi vil sørge for, at vores medarbejdere også udvikler sig.”

Når det er tid til at tage det første skridt i digitaliseringen, kan det. bedone på mange måder. Når du implementerer et digitaliseringsværktøj, vil det medføre ændringer i din hverdag. Men vigtigst af alt vil organisationen og medarbejderne udvikle sig. Medarbejderne får mulighed for at bruge de indsamlede data og gøre opmærksom på de udfordringer, de står over for. Og med det kan de bruge det til at forbedre deres arbejde.

“Al udvikling er at komme ud af det, man selv er havnet i” – sørg for at hjælpe dem i gang med åben kommunikation og en god portion gejst.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!