Historien om: Den tredje industrielle revolution

apr 17, 2020

Følger din virksomhed med udviklingen?

Den industrielle udvikling nåede industri 3.0 omkring 1970’erne. Dette er historien om den tredje industrielle revolution og den revolution, der medførte digitalisering af mekaniske teknologier. Begrebet automatisering blev brugt flittigt, og det havde sin grund. Nu var det muligt at automatisere processer. Det havde stor betydning for mange virksomheder, der kunne automatisere dele af eller hele deres produktion. Maskinoperatørerne kunne nu ændre deres arbejdsområde fra samlebåndet til optimering af automatiserede processer på samlebåndene. Det betød, at produktionen blev optimeret.

Samlebåndstankegangen stammer fra Henry Ford og hører til under den anden industrielle revolution. Det var dengang, produktionen blev centraliseret, hvilket resulterede i både øget produktion og volumen.

Fra centralisering til decentralisering

Under den tredje – og meningsfulde – revolution for Trendlog.io steg produktiviteten, og den centraliserede produktion blev til en mere decentraliseret produktion, og det var muligt at digitalisere processerne.

Digitalisering af produktionslinjen blev en realitet, og det blev muligt at automatisere en produktion. Medarbejderne kunne fokusere på at hjælpe med fejlfinding og andre ting i stedet for at overvåge samlebåndsproduktionen, og derfor var det muligt at udvide mangfoldigheden af produkter.

Nye opfindelser skaber nye behov – og det er her, Trendlog.io kommer ind i billedet. Trendlog.io blev grundlagt i 2017, hvilket var under den fjerde industrielle revolution, men det behov, de dækker i dag, startede allerede år før det – under industri 3.0.

Når mekaniske teknologier bliver erstattet af digitale teknologier, bliver produktionen automatiseret, og produktionslinjerne begynder at generere data. I begyndelsen blev der ikke brugt meget energi på disse data, som pludselig var tilgængelige – ingen indsamling eller analyse af data. Efter noget tid gik det op for folk, at man kunne indsamle data. De gav indsigt i produktionslinjerne, som derefter kunne optimeres og forbedres.

 

… og udviklingen fortsatte

Nye fænomener som IoT (Internet of Things) og Big Data var, som vi ser det, begyndelsen på den fjerde industrielle udvikling – Industri 4.0. Og det var her, Trendlog.io så et behov, som ikke blev opfyldt af andre. De spurgte sig selv: Hvordan hjælper vi produktionsvirksomheder med at optimere deres produktionslinje ved at konvertere deres analoge processer til digitale data, der kan analyseres og give indsigt? – og som i sidste ende kan forbedre effektiviteten af deres produktionslinjer? Udover at det skulle være en enkel og effektiv hjælp, skulle det også være økonomisk rentabelt at investere i.

Producenter i Danmark øger deres effektivitet betydeligt ved hjælp af indsamlede data fra deres produktionslinje. Har du overvejet, hvordan din virksomhed kan drage fordel af dataindsamling?

Find masser af inspiration her på siden, og lad os hjælpe dig med at finde ud af, hvilke data der er vigtige for DIG.