Data eliminerer lange stop ved L&P Springs

jul 26, 2022

Kan man øge effektiviteten af maskiner, der kører døgnet rundt? Ja, det kan du, og det har de bevist hos L&P Springs Denmark.

L&P Springs Denmark, som er en del af det amerikanske firma Leggett & Platt, producerer fjedre til madrasser, som de eksporterer til hele Norden fra fabrikken i Tirstrup. Deres maskiner kører 24 timer i døgnet, og de producerer både til lager og på bestilling.

For et par år siden var de på udkig efter et onlinesystem, der kunne indsamle produktionsdata, så de bedre kunne overvåge deres produktion og finde ud af, om det var muligt at øge den.

L&P Springs
Trendlog Collect i4.0

– Vi stødte på Trendlog blandt andre muligheder, og vi valgte Trendlog, fordi det er et omkostningseffektivt system. Jeg var ret nem at installere, og vi var hurtigt i gang, siger administrerende direktør for L&P Springs Denmark, Morten Jørgensen.

Flere steder i produktionen er der skærme, der konstant viser, om maskinerne kører eller ej, antal produkter og stoptider. På den måde kan teknikerne på gulvet hele tiden holde øje med produktionen, og hvis en maskine skulle gå i stå, kan de nemt gribe ind og rette fejlen.

– Vi har øget vores effektivitet med 5% gennem årene med Trendlog. Det har vi gjort ved både at se på og bruge data, men også ved at introducere Trendlogs Maintenance Planner, så vi nu laver forebyggende service på maskinerne, siger Morten Jørgensen.

Fem procent lyder måske ikke af meget, men når det er på maskiner, der i forvejen kører i døgndrift, er det en pæn stigning.

Ifølge Morten Jørgensen har de planer om at indføre digital kvalitetskontrol, så de i fremtiden kan skære ned på papirforbruget ved at generere kvalitetsrapporter via Trendlogs platform.

L&P Springs